KPN maakt onbeperkt vast bellen duurder

KPN heeft besloten om de abonnementen te wijzigen van de klanten met een vaste verbinding. Veel mensen hebben een abonnement bij KPN waarmee ze gratis onbeperkt kunnen bellen naar vaste nummers binnen Nederland. De prijzen van deze abonnementen gaat flink omhoog maar daartegenover staat dat het ook gratis wordt om onbeperkt naar mobiele nummers te bellen.

KPN maakt onbeperkt vast bellen duurderHet feit dat het ook mogelijk wordt om onbeperkt te bellen naar mobiele nummers zal door veel mensen worden toegejuicht, of men ook bereidt is om er zoveel meer voor te betalen is nog even afwachten. De prijsverhogingen zijn namelijk behoorlijk fors te noemen. Voor veel mensen zal de prijsstijging zo’n 25 tot 50 procent zijn.

InternetPlusBellen Huidige prijs Nieuwe prijs per 19 februari 2012
BelOnbeperkt Avond&Weekend 5 euro per maand 7,50 euro per maand
BelOnbeperkt Altijd 10 euro per maand 15 euro per maand
InternetPlusBellen – glasvezel Huidige prijs Nieuwe prijs per 8 maart 2012
BelOnbeperkt Avond&Weekend 5 euro per maand 7,50 euro per maand
BelOnbeperkt Altijd 10 euro per maand 15 euro per maand
BelVrij abonnementen – analoog Huidige prijs Nieuwe prijs per 1 maart 2012
BelVrij Weekend 17 euro per maand 18 euro per maand
BelVrij Avond&Weekend 23 euro per maand 25 euro per maand
BelVrij Altijd 31 euro per maand 35 euro per maand

Voor sommige mensen zal dit ongetwijfeld betekenen dat ze duurder uit zijn elke maand maar voor andere is het wellicht goedkoper. Alle klanten van KPN worden per brief geïnformeerd over de wijziging, tevens krijgen zij een advies welk abonnement het beste bij hun belgedrag past. KPN biedt niet de mogelijkheid om de oude vorm te handhaven waarbij alleen de vaste nummers worden afgekocht.

Bron:KPN