2min Devices

KPN komt met onbeperkt bellen-abonnement in Europa, VS en Canada

KPN gaat een nieuw mobiel abonnement introduceren waarmee klanten onbeperkt kunnen bellen binnen Europa, de Verenigde Staten en Canada. Daarnaast krijgen de klanten de beschikking over een databundel van 20GB binnen Nederland en 1GB in het buitenland. De prijs van het nieuwe abonnement is 99 euro per maand.

KPN probeert klanten die veel reizen over de streep te trekken met een nieuw abonnement, in dit abonnement is onbeperkt bellen inbegrepen, maar ook is er een forse databundel beschikbaar van 20GB, deze is eventueel nog te verdubbelen tot 40GB in combinatie met een vaste internet aansluiting. Tijdens het roamen is er voor de volledige maand een aparte roaming databundel van 1GB beschikbaar.

Het abonnement is duidelijk gericht op mensen die heel veel reizen en dan nog is het de vraag of het abonnement geschikt is. Voor mensen die vooral veel data verbruiken in het buitenland en niet zozeer veel bellen is het abonnement al vrij snel ongeschikt. Voor mensen die wel veel bellen in het buitenland s het abonnement mogelijk wel geschikt.

De prijs van 99 euro per maand maakt het abonnement simpelweg niet geschikt voor iedereen, al is het nog steeds de harde realiteit dat je met een buitenbundel tarief binnen 1 a 2 uur op een dergelijk maandbedrag zit. Volgend jaar zal roaming worden afgeschaft in Europa en dan zal KPN sowieso het aanbod moeten gaan bijstellen. Veel mensen kiezen er nu voor om gewoon simkaarten te kopen in de landen waar ze veel naar toe reizen, omdat dat vaak de goedkoopste oplossing is.