min

Tags in dit artikel

, , , ,

Apple schijnt moeite te hebben om overeenkomsten te sluiten met contentaanbieders voor de nieuwe iTV. Dit meldt USA Today vandaag op op basis van een interview met een voormalig werknemer van Apple, die weer worden bevestigd door twee anonieme bronnen. Deze werknemer zou hebben meegewerkt aan de iTV van Apple.

Volgens een voormalig medewerker van Apple heeft het bedrijf moeite met het sluiten van overeenkomsten voor het aanbieden van programma’s en films op de iTV. Het probleem is het overtuigen van de manier waarop Apple de content beschikbaar wil stellen. Ook zou Apple bepaalde on-demand diensten willen aanbieden zoals uitzending gemist, Apple zou dit via een iTunes achtig model willen doen, maar dat is net tegen het zere been van veel studio’s, die lopen daar niet bepaald warm voor.

Wanneer de iTV van Apple op de markt wordt gebracht is vooralsnog onduidelijk. In eerste instantie werd uitgegaan van 2013. Recente geruchten wijzen op een lancering in de tweede helft van 2012. De voormalig werknemer liet USA Today weten dat de hoofdontwerper Jonathan Ive in een speciaal afgesloten ruimte zit met een 50-inch tv. Veel andere werknemers kunnen niet in deze ruimte komen, waardoor het niet mogelijk was om verdere details prijs te geven van de iTV.