2min

Apple’s nieuwe TV product, waarschijnlijk de iTv, komt volgens bronnen in drie verschillende formaten op de markt, waaronder een 32 inch en een 55 inch model. Het ligt voor de hand dat het derde formaat daar tussen in zal zitten. Dit stellen bronnen rondom een groot Japans bedrijf dat het product fabriceert.

De nieuwe iTv van Apple zal aan de binnenkant een nieuwe processor krijgen, waarschijnlijk de A6-chip, die ook in de iPad 3 te vinden zal zijn. Verder krijgt de iTv een nieuwe software interface welke ondersteuning biedt voor Siri, de spraakgestuurde assistent van iOS 5 voor de iPhone 4S.

De grootste 55 inch versie zal de concurrentie aan moeten gaan met de nieuwe generatie Smart TV’s van Samsung en LG. Samsung heeft deze week zijn eerste grote Smart TV gepresenteerd aan het publiek.

Op dit moment is nog niets officieel bevestigd, Apple bevestigd nooit producten van te voren. Het is dan ook nog maar de vraag of het nieuwe televisieproduct van Apple inderdaad de naam iTv krijgt, al ligt dat natuurlijk wel erg voor de hand.

Dat er een televisie komt van Apple lijkt zo goed als zeker te zijn. In de biografie van Steve Jobs is te lezen dat Jobs werkte aan een televisie en het afgelopen jaar grote stappen had gemaakt in de ontwikkeling hiervan.

De geruchten gaan dat Apple nauw samenwerkt met het Japanse Sharp die de televisies moet gaan produceren. Wanneer de iTv precies op de markt komt is nog een grote verassing. Er gaan geruchten dat de iTv al in februari 2012 wordt gepresenteerd maar veel andere geruchten speculeren nog over eind 2012 of pas begin 2013.