1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Op de achtergrond is Apple druk aan het werk om de iTV te gaan fabriceren en lanceren. Toeleveranciers hebben de handen vol zodat zij in het eerste kwartaal van 2012 kunnen starten met de productie van diverse onderdelen.

Als alles volgens schema verloopt zou Apple in de zomer of herfst van 2012 de iTV kunnen lanceren. Volgens de laatste geruchten levert Samsung de chips voor de iTV, Sharp houdt zich bezig met het vervaardigen van de schermen.

Apple onthult volgend jaar naar verluidt twee verschillende modellen van de iTV: een 32 inch en een 37 inch variant. Eerder deed het gerucht de ronde dat Apple een 55 inch model zou lanceren in plaats van een 37 inch. Voorlopig zullen we echter moeten afwachten waarmee Apple op de proppen komt. Andere veelgehoorde geruchten over de iTV zijn dat Apple de A6-chip in het toestel zal verwerken en dat de televisie ondersteuning biedt aan spraakherkenningssoftware Siri.

Na het verschijnen van de biografie van Steve Jobs werd duidelijk dat er plannen bestaan voor een Apple televisietoestel. Sindsdien draait de geruchtenmolen op volle toeren. Isaacson heeft echter geen hoofdstuk over dit onderwerp opgenomen in zijn biografie. Ook Apple heeft officieel nog geen uitspraken gedaan over de geruchten, hetgeen gebruikelijk is bij de lancering van nieuwe producten.