2min

Tags in dit artikel

, , , ,

Geruchten over dat Apple aan een eigen televisietoestel zou werken maken al enige tijd de ronde op het internet. Hoewel Apple de berichtgeving over de iTV nooit officieel heeft bevestigd, speculeren analisten reeds over het succes van het toestel. Het staat volgens hen zeker niet vast dat dit apparaat net zo’n groot succes zal worden als bijvoorbeeld de iPhone en iPad.

Dat zegt Barclays-analist Anthony DiClemente in een interview met AllThingsD. Het grootste obstakel zit hem volgens de analist in de programmering. Volgens DiClemente is Apple in staat om een technisch fantastisch toestel te maken, maar het struikelblok zit hem in het aanbod van de televisieprogramma’s. Als consumenten dezelfde programma’s en zenders krijgen waarvoor ze momenteel ook al betalen, dan is het maar de vraag of ze meer geld willen neertellen voor een iTV. Exclusiviteit is volgens de analist het magische woord.

Volgens DiClemente is er geen stimulans voor de programmamakers om hun shows niet langer via de gebruikelijke kabelbundels te verkopen. Daar verdienen zij jaarlijks een bedrag van 30 miljoen dollar mee. Zij zullen niets doen om deze geldstroom te verzwakken.

Techzine schreef al eerder over de problemen die Apple ondervindt bij het sluiten van overeenkomsten met contentaanbieders voor de nieuwe iTV. Zo zou het technologiebedrijf moeite hebben om tv-bazen te overtuigen hun programma’s beschikbaar te stellen. De wijze waarop Apple content wil aanbieden is het grootste discussiepunt waarover de partijen het niet eens kunnen worden. Volgens de meest recente berichten test Apple momenteel een prototype van de iTV in Canada.

Over de technische specificaties van de iTV zijn geen officiële mededelingen gedaan. Volgens de geruchten die op het internet circuleren zal de iTV over Siri beschikken. Naast je stem zou het ook mogelijk zijn om de televisie met handgebaren te bedienen. De kans dat de iTV op korte termijn geïntroduceerd zal worden is zeer klein volgens analisten. Experts vermoeden dat de iTV zo’n 1500 dollar per toestel zal gaan kosten.