1 min

Microsoft heeft het afgelopen kwartaal minder verdiend aan het besturingssysteem Windows 7. De reden hiervan is dat er ook minder computers werden verkocht het afgelopen kwartaal.

Microsoft presenteerde gisteren de kwartaalcijfers van het afgelopen kwartaal, aangezien Microsoft een gebroken boekjaar hanteert zijn dit de cijfers van het tweede kwartaal.

Microsoft liet tijdens de presentatie weten dat de pc-verkopen het afgelopen kwartaal met 2 tot 4 procent zijn gedaald. Deze daling zou te maken hebben met het instorten van de netbookmarkt, het economische klimaat en de overstromingen in Azië waardoor de prijzen van harde schijven flink zijn gestegen. Door deze daling heeft Microsoft ook minder verdiend aan het besturingssysteem Windows 7.

In totaal verdiende Microsoft alsnog 4,7 miljard dollar aan Windows, wat goed is voor een groot deel van de winst, in totaal bedroeg de netoowinst namelijk 6,624 miljard dollar. In vergelijking tot hetzelfde kwartaal vorig jaar een daling van 10 miljoen dollar, maar nog steeds goed voor een winst per aandeel van 0,78 dollar. De omzet kwam uit op 20,9 miljard dollar een stijging van 5 procent.