1 min

Het is bekend waarom Tim Cook eergisteren al zijn medewerkers bijeen riep in het stadhuis van Cupertino: hij deelde het personeel mede dat zij vanaf nu kunnen profiteren van een nieuwe, nog royalere kortingsregeling bij de aanschaf van Apple-producten.

Vanaf dit jaar krijgen Apple-medewerkers maar liefst 500 dollar korting als zij een nieuwe Mac-computer kopen. Als zij liever een iPad hebben, dan kunnen zij ook profiteren van een korting van 250 dollar. Of de kortingsregeling voor andere Apple-producten is aangepast, is onbekend. Op dit moment krijgen medewerkers een kwart van de aankoopprijs terug.

De royale kortingsregeling zal ergens in juni dit jaar ingaan. Apple heeft wel een aantal voorwaarden verbonden aan deze regeling. Zo moeten werknemers tenminste 90 dagen in dienst zijn bij Apple. Daarnaast mogen zij ook slechts eens in de drie jaar gebruik maken van de kortingsregeling. Hiermee wil Apple wellicht voorkomen zijn medewerkers al hun vrienden en familie goedkoop van Apple-producten voorziet. Ten slotte is de regeling niet van toepassing op de Mac Mini, aangezien deze 500 dollar kost.

Momenteel krijgt het personeel van Apple 25 procent korting als zij een Mac kopen. Dat Apple voortaan 500 dollar zal terugstorten op de rekening van zijn medewerkers, is een riante verbetering voor de medewerkers. Er zal vast en zeker niemand geklaagd hebben over de nieuwe kortingsregeleing.