2min

Tags in dit artikel

,

Vandaag werd reeds bekend gemaakt dat Apple later op de dag een conferentiegesprek zou houden. Apple wil bekend maken wat het met de 100 miljard dollar die het bedrijf op de bank heeft wil gaan doen. De aankondiging is inmiddels gedaan en het is duidelijk geworden dat Apple onder meer de aandeelhouders dividend gaat uitkeren. De gehele operatie zal 3 jaar duren en Apple verwacht 45 miljard dollar uit te geven.

Het bedrijf uit Cupertino stond al enige tijd onder druk van de aandeelhouders omdat er weinig gedaan werd met de snel groeiende berg geld die het bedrijf opbouwde. Tim Cook maakte tijdens de persconferentie een einde aan de onvrede. Hij maakte bekend dat er per aandeel van Apple 2,65 dollar wordt uitbetaald. De uitbetaling zal vanaf 1 juli beginnen. Apple is tevens voornemens om 10 miljard aan aandelen terug te kopen van haar aandeelhouders. Het terugkopen van aandelen zal beginnen vanaf 1 september, de eerste dag van het fiscale jaar 2013. De waarde van de Apple-aandelen zal waarschijnlijk weer stijgen door deze keuze.

Tim Cook gaf aan dat Apple een deel van het geld gebruikt om te investeren in het eigen bedrijf. Hierbij moet worden gedacht aan onderzoek, aankopen, nieuwe winkels en het verbeteren van de distributiekanalen. Cook verwacht dat de aandeelhouders hier in de nabije toekomst meer van zullen merken. Cook is er van overtuigd dat Apple zelfs na het uitkeren van dividend nog voldoende geld heeft om het bedrijf effectief te kunnen leiden.