Apple heeft aardig wat geld gespendeerd om de top van het bedrijf aan boord te houden. Het bedrijf uit Cuppertino verdeelde over de topmensen in het bedrijf namelijk flink wat aandelen die gezamenlijk goed zijn voor zo’n 60 miljoen dollar.

Volgens Tim Cook is de huidige top van Apple extreem getalenteerd en wil de nieuwe CEO van het bedrijf koste nog moeite sparen om deze personen aan boord van het Apple-schip te houden. Dit blijkt ook wel uit de bonussen die afgelopen maanden zijn verdeeld over de zeven personen in de top van Apple. De aandelen zijn volgens een woordvoerder van Apple een blijk van waardering en geleverde prestaties. De aandelen komen geleidelijk beschikbaar tussen 2013 en 2016 waardoor de kans groot is dat de huidige personen in elk geval tot 2016 blijven zitten.

Zo ontvangen Scott Forstall, Bob Mansfield, Peter Oppenheimer, Phil Shiller, Bruce Sewell en Jeff Williams ieder 150.000 aandelen. Eddy Cue welke wat minder lang dan eerder genoemde in dienst is van Apple ontvangt op zijn beurt 100.000 aandelen. De totale waarde van deze aandelen bedraagt nu zo’n 60 miljoen dollar. Het is echter goed mogelijk dat de waarde van deze aandelen nog fors zullen stijgen. Over het afgelopen jaar steeg deze waarde al met 24 procent.

Cook zelf mocht bij het aantreden als CEO echter rekenen op een nog hoger getal. Cook ontving namelijk een miljoen aandelen van Apple. Echter staan ook deze aandelen, welke een gezamenlijke huidige waarde hebben van 400 miljoen dollar, vast en komt de helft hiervan pas vrij in 2016. De andere helft zal Cook kunnen innen vanaf 2021.