Hewlett-Packard (HP) is op de vingers getikt door een rechter uit de Verenigde Staten. Opmerkelijk genoeg is het Oracle die hier vandaag melding van maakt. Het gaat over de toekomst van de HP Itanium-processoren.

HP is terecht gewezen door de rechter omdat het bedrijf informatie heeft verzwegen over de toekomst van de Itanium-processor. HP heeft namelijk details verzwegen over het langzaam uit faseren van de Itanium processoren. HP wekte de indruk dat deze processoren nog jaren op de markt zouden blijven maar dit is niet het geval.

Oracle is momenteel in een juridische strijd verwikkeld met HP en laat daarom de kans niet onbenut om HP eens in zijn spreekwoordelijke hemd te zetten. Oracle heeft besloten om hun producten niet langer beschikbaar te maken voor de Itanium processoren van HP en wil stoppen met deze productlijn. HP besloot daarom naar de rechter te stappen om Oracle te dwingen hun software beschikbaar te blijven maken voor het Itanium platform. Oracle is dan ook blij dat zij nu door de rechter in het gelijk zijn gesteld. Waardoor het Itanium-platform waarschijnlijk nog sneller ten einde zal komen.