President Obama zal er vast erg blij mee zijn. De hype die er momenteel bestaat rondom applicaties, Markets en App Stores. Deze zorgen namelijk voor een leuk getal aan banen in de Verenigde Staten.

Doordat deze applicaties en de digitale winkels hiervoor zo populair zijn, zijn er behoorlijk wat mensen bezig met het ontwikkelen en onderhouden van deze applicaties. Deze hype heeft in de Verenigde Staten inmiddels werkgelegenheid voor ongeveer 466.000 mensen opgeleverd. Volgens econoom Michael Mandel zal dit getal in de toekomst alleen nog maar gaan stijgen. De groei van deze werkgelegenheid stijgt namelijk gelijk op met het gebruik van smartphones.

In het rapport wordt de hype rondom de huidige smartphone-applicaties zelfs het grootste economische en technologische fenomeen van deze tijd genoemd. In zeer korte tijd is het aantal applicaties dat beschikbaar is voor smartphones en tablets namlijk gegroeid tot bijna twee miljoen. Op nummer één staat nog altijd de App Store van Apple, welke op de voet gevolgd word door de Market van Android. Winkels van Microsoft en Blackberry blijven vooralsnog achter, maar zijn eveneens goed gevuld.

Voor hoeveel werkgelegenheid dit fenomeen buiten de Verenigde Staten heeft gezorgd is jammer genoeg onduidelijk.