1 min

Apple heeft in de Verenigde Staten opnieuw een rechtszaak aangespannen, ditmaal betreffende de Google Galaxy Nexus-smartphone. Het bedrijf uit Cupertino verdenkt de smartphone van vier patentovertredingen welke in Android Ice Cream Sandwich te vinden zouden zijn. Ook Motorola moet het opnieuw ontgelden, dit bedrijf wordt ook opnieuw voor het gerecht gedaagd.

Aangezien Google op het moment bezig is met het overnemen van Motorola, zijn beide rechtszaken voornamelijk gericht tegen de zoekgigant. De rechtszaak rondom de Galaxy Nexus betreft vier patenten, waarvan drie pas in de afgelopen maanden zijn ingediend. Het laatste, oudere, patent betreft het markeren van bepaalde content in een context, zoals een telefoonnummer in een e-mail. Apple heeft HTC reeds op succesvolle wijze aangeklaagd om dit patent. De andere patenten zijn gerelateerd aan het ontgrendelen, zoeken en woordaanvulling.

Motorola wordt ook opnieuw aangeklaagd, maar nu niet in Duitsland, maar de Verenigde Staten. De rechtszaak betreft echter wel zaken die zich eerder in Duitsland hebben afgespeeld. Apple klaagt Motorola aan vanwege de afspraken die het bedrijf zou hebben met Qualcomm. Als klant van Qualcomm is Apple van mening dat het bedrijf in aanmerking komt voor deze afspraken en zodoende zou Motorola in overtreding zijn geweest toen het Apple aanklaagde in Duitsland.