1 min

Motorola gaat een rechtszaak starten tegen zijn concurrent Apple. Het bedrijf wil een verbod op de iPhone 4S en iCloud, omdat deze inbreuk maken op zes patenten.

Volgens Fosspatents heeft Google toestemming gegeven voor deze rechtszaak. Vorig jaar augustus legde Google een bedrag van 12,5 miljard dollar neer om Motorola Mobility in te lijven. Hoewel de deal nog officieel door de Amerikaanse autoriteiten goedgekeurd moet worden, heeft Google wel toestemming verleend aan Motorola om de rechtszaak aan te spannen: in de overnamepapieren staat dat Google daartoe het recht heeft.

Internetbedrijf Google heeft eveneens een belang in deze zaak. Apple heeft in het verleden diverse fabrikanten aangeklaagd, omdat het van mening is dat Android inbreuk maakt op diverse patenten die in bezit zijn van Apple en daar geen licentiekosten voor worden betaald. Het bedrijf heeft Google, dat het besturingssysteem ontwikkelt, nooit rechtstreeks aangeklaagd. Nu zullen beide partijen, zij het indirect, recht tegenover elkaar staan in de rechtbank.

Motorola claimt dat de iPhone 4S en iCloud inbreuk maken op zes verschillende patenten. De patenten waar vermeend een inbreuk op wordt gepleegd hebben voornamelijk betrekking op het draadloos verzenden en ontvangen van data.

Motorola heeft momenteel nog andere rechtszaken lopen tegen Apple. Deze zaken liggen al zo lang bij de rechter dat het wijzigen van de aanklacht niet is toegestaan. Daarom heeft Motorola een nieuwe rechtszaak aangespannen.