Een Amerikaanse rechter heeft besloten dat Google de Galaxy Nexus voorlopig mag blijven verkopen. De rechtbank wijst daarmee Apple’s eis op een verbod op de smartphone voorlopig af. Eerder werd een verkoopverbod op het toestel ingesteld, maar dat werd op 6 juli voorlopig opgeheven. Deze opheffing van het verkoopverbod wordt verlengd tot 20 augustus.

Een rechter heeft vandaag besloten dat Google en Samsung de Galaxy Nexus-smartphone tot in ieder geval 20 augustus 2012 aan mogen blijven bieden. Op die dag zal de rechter namelijk opnieuw een uitspraak doen over een eventueel verbod. Dit verbod wordt in de rechtszaak door concurrent Apple geëist.

De uitspraak is één van meerdere in een grote rechtszaak tussen Apple en Google. In deze rechtszaak zullen meerdere patenten aan bod komen. Zowel Google en Samsung als Apple zijn immers van mening dat er patenten worden overtreden door de andere partij. De uitspraken in deze rechtszaak kunnen mogelijk grote gevolgen met zich mee brengen, het risico ligt daarbij bij Google en Samsung, omdat de Galaxy Nexus het onderwerp is in de rechtszaal.