In een interview met The Inquirer heeft de senior product manager van Microsoft, Larry Lieberman, laten weten dat hij verwacht dat de lancering van Windows 8 een positief effect zal hebben op de verkopen van Windows Phone.

Veel bedrijven kunnen niet wachten op de komst van Windows 8. Deze nieuwe versie van Windows moet veel markten weer uit het slop gaan trekken en zorgen voor meer verkopen. Onder meer de PC-markt zal een flinke opleving krijgen als Windows 8 beschikbaar komt. Ook zullen er straks tientallen tablets worden gelanceerd met Windows 8 die mogelijk interessanter zijn dat de huidige iPad en de Android-tablets.

De uitspraak van Lieberman is ook duidelijk. Doordat de Metro-interface straks op de computer is te vinden, maar ook op de Windows Phone smartphones en de Xbox 360 console zal dit voor veel mensen een bekende manier van werken worden en zullen hierdoor de verkopen ook stijgen van de Windows Phone toestellen.

Microsoft lijkt er ook alles aan te doen om de compatibiliteit tussen de platformen onderling zo groot mogelijk te houden. Windows Phone 8 zal gebaseerd zijn op dezelfde NT kernel als Windows 8. Hierdoor zal het mogelijk zijn om zonder al teveel aanpassingen een Windows 8 applicatie ook geschikt te maken voor Windows Phone 8 en vice versa.

Lieberman zei ook in het interview dat de verkopen van Windows Phone zeker nog beter kunnen. Maar hij zegt ook het is een vrij nieuw platform en Microsoft investeert enorm in dit nieuwe platform en gelooft ook dat mobiele telefoons een grote rol gaan en blijven spelen in de toekomst.