Ligt het aan Microsoft, dan staat de deur open voor softwareontwikkelaars die werken aan Windows 8-applicaties om deze ook op Windows Phone aan te bieden. De softwaregigant wil de twee besturingssystemen verder met elkaar integreren, zodat Windows 8-applicaties op Windows Phone draaien, en vice versa. Dat blijkt uit een vacature op de site van Microsoft.

"Zou jij willen dat de code die je schrijft voor Windows 8 ook gewoon werkt op Windows Phone en andersom?" Deze regel is te lezen in een vacature voor software ontwikkelaar op de banensite van Microsoft.

Daarmee wijst de softwaregigant naar de logische volgende stap in de ontwikkeling van het Windows-platform; De PC, tablet en smartphone groeit steeds verder naar elkaar toe. Microsoft benadrukte al eerder het belang van een gedeelde kern tussen Windows 8 en Windows Phone 8, waarbij het bedrijf nu dus een extra stap lijkt te willen zetten, met de integratie van de twee systemen.

De verdere integratie van Windows Phone 8 en Windows 8 is opnieuw een stap om het ontwikkelaars zo makkelijk mogelijk te maken.