1 min

Intel zal de komende jaren 100 miljoen dollar investeren in de auto-industrie. Het bedrijf wil meer innovatie brengen in de communicatie tussen auto’s en mobiele apparaten.

In een persbericht laat Intel weten dat de auto het ultieme mobiele apparaat moet worden. Er zullen nieuwe technologieën ontwikkelt worden en internetdiensten zullen volledig worden geïntegreerd in de toekomstige auto’s.

De 100 miljoen dollar zal in de komende vier tot vijf jaar worden geïnvesteerd waarmee het zich zal richten op hardware, software en aanvullende diensten en applicaties. "We willen naadloos contact tussen auto’s en apparaten die verbonden zijn met het internet zoals smartphones en tablets", aldus Intel.

"Consumenten eisen tegenwoordig constante toegang tot het internet en willen zonder onderbreking informatie, nieuws, entertainment en sociale media tot zich krijgen", zegt Arvind Sodhani, topman van Intel en het investeringsbedrijf Intel Capital. Zodra de auto verbonden wordt, kan er gecommuniceerd worden met de cloud, de infrastructuur en zelfs andere auto’s om geavanceerde hulp bij het autorijden en real-time verkeersinformatie te bieden.