Abonneer je gratis op Techzine!

Hackers hebben een muziekarchief van Sony weten te hacken en hebben daarbij meer dan 50.000 bestanden buitgemaakt. Deze 50.000 bestanden bevatten complete muziekcollecties van artiesten, maar ook nooit uitgebrachte nummers van onder meer Michael Jackson. Het zou gaan om bestanden met een waarde van honderden miljoenen dollars.

Zo zouden er onder meer duetten van Michael Jackson zijn gestolen met Freddy Mercury en rapper Will.i.am. Sony kocht de complete collectie van Jackson in 2010 voor 250 miljoen dollar. Als deze nummers uitlekken op internet zou dat voor Sony grote financiële gevolgen kunnen hebben.

De hack vond overigens begin vorig jaar al plaats en werd door Sony in april 2011 ontdekt nadat het PlayStation Network was gehackt. Het PlayStation Network was vervolgens weken lang offline en Sony besloot toen de beveiliging van alle systemen grondig te gaan nakijken. Daarbij kwam de hack op het muziekarchief ook aan het licht. De hack op het muziekarchief werd echter pas afgelopen zaterdag door Sony Music bevestigd.

Het lek waar de hackers misbruik van gemaakt hebben is overigens gedicht en het niet uitgegeven werk van Michael Jackson is tot op heden niet op internet verschenen.