1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Volgens de geruchten is Yahoo afgelopen ochtend begonnen aan een ontslagronde binnen het bedrijf. Ruim 2000 medewerkers zullen een nieuwe baan moeten zoeken. Yahoo moet noodgedwongen snijden dankzij tegenvallende resultaten. De ontslagronde zal waarschijnlijk echter enkel het begin zijn van grote bezuinigingen voor Yahoo.

Met de ontslagronde schrapt het bedrijf uit Santa Clara een aardig deel van haar personeelsbestand. Yahoo kent momenteel 14.000 werknemers, maar moet noodgedwongen snijden in het aantal banen. Volgens de geruchten zou Yahoo momenteel bezig zijn met de planning waarin zij de ontslagen aan zullen kondigen. Deze bekendmaking zou plaatsvinden net nadat de lokale beurzen openen. Een bekendmaking van Yahoo wordt tegen het eind van de week verwacht.

De ontslagen zullen verdeeld worden over alle afdelingen van het bedrijf. Het wordt verwacht dat de productie-afdeling het hardste getroffen zal worden. Door de noodgedwongen bezuinigingen zal het hier niet ophouden bij enkel ontslagen. Yahoo zal ook ernstig gaan bezuinigen in verschillende afdelingen binnen het bedrijf.