1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Een nieuw onderonsje is door Apple tijdens de presentatie van de nieuwe iPad gestart met Samsung. Zonder pardon kraakte het Amerikaanse bedrijf beschikbare apps op de Galaxy Tab af. Samsung stuurde naar aanleiding hiervan een vergelijking tussen de iPad en de Galaxy Note 10.1 uit naar media.

In de tabel worden verschillende functionaliteiten aangehaald welke alleen aanwezig zijn in de Galaxy Note 10.1 en niet in de nieuwe iPad. Samsung wil vooral de toevoeging van de stylus aan de Note 10.1 kenbaar maken, waardoor preciezer te werk kan worden gegaan dan op de iPad. Ook het bekijken en werken in twee applicaties naast elkaar wordt in het licht gezet.

Verder wordt het lichtere gewicht, de dikte van de tablet, de USB-poort en het uitbreidbare geheugen aangehaald. Dit alles uiteraard in het voordeel van Samsung’s tablet. Voor het gemak worden onder andere de veel hogere resolute van 2048×1536 pixels in de iPad tegenover 1280×800 pixels in de Galaxy Note 10.1 "vergeten".

Niet alleen publiekelijk hebben Samsung en Apple het met elkaar aan de stok, ook spannen de twee bedrijven al maanden rechtzaken tegen aan elkaar aan.