De kredietwaardigheid van Nokia is verlaagd naar de status BBB-, voorheen was dit nog BBB. Dit meldt kredietbeoordelaar Standard and Poor.

De reden van de verlaging is volgens Standard and Poor de dalende verkoop van Symbian-toestellen. Deze verkoopcijfers zouden zo snel dalen dat dit niet opgevangen kan worden door de nieuwe lijn van Windows Phone-toestellen. Ondanks de daling in kredietwaardigheid laat de beoordelaar weten vertrouwen te hebben in de nieuwe koers van Nokia. Deze zou er op lange termijn voor kunnen zorgen dat Nokia weer concurrerend wordt in de mobiele markt. Nokia verloor de afgelopen jaren steeds meer marktaandeel en hoopt deze met een intensieve samenwerking met Microsoft weer terug te winnen.

Nokia is nog steeds de nummer één fabrikant wanneer we kijken naar het aantal verkochten toestellen. De zogenoemde feature-phones van Nokia gaan nog steeds als warme broodjes over de toonbank. Echter wordt de fabrikant op smartphone-gebied volledig onder de voet gelopen door Apple’s iPhone en de Android-toestellen.

De nieuwe Lumia-lijn gaat mogelijk weer voor meer marktaandeel zorgen. De eerste toestellen uit de lijn zijn inmiddels op de markt verschenen en worden zeker niet verkeerd ontvangen door de consument. Naast deze twee modellen heeft de Finse fabrikant inmiddels nog twee andere modellen aangekondigd op het Mobile World Congress afgelopen maand.