2min

Tags in dit artikel

, , ,

Nokia verkeert in steeds zwaarder weer en dit is ook Moody’s niet ontgaan. De kredietbeoordelaar verlaagde daarom de financiële status van de Finse fabrikant opnieuw. Hierdoor wordt het voor Nokia nog moeilijker om geld te lenen.

De kredietbeoordelaars liggen Nokia de laatste tijd niet zo best. De beoordeling van Nokia werd de laatste tijd al meerdere malen verlaagd door verschillende beoordelaars. Ook Moody’s doet dit opnieuw en plaatst daarbij nog een extra kanttekening. Moody’s laat namelijk in een officiële verklaring weten dat het af te raden is om te investeren in de Finse fabrikant. Volgens de kredietbeoordelaar bestaat er namelijk een zeer groot risico dat je als investeerder je geld kwijt raakt.

Deze kanttekening wordt geplaatst doordat Nokia vele malen slechter presteerde in het laatste kwartaal dan Moody’s verwacht. Ook ziet Moody’s de toekomst niet rooskleurig in voor Nokia. De nieuwe modellen van Nokia met daarop het nieuwe Windows Phone 8 besturingssysteem zullen volgens Moody’s pas in ergens in 2013 effect hebben op de financiële status van de fabrikant.

Nokia draait nu al enige tijd verlies en het kapitaal van het bedrijf vliegt letterlijk de deur uit. Afgelopen kwartaal draaide het bedrijf 1,5 miljard euro verlies en het kwartaal daarvoor 1 miljard euro. Als de situatie niet binnen een jaar verandert zal Nokia in financiële problemen komen. Het bedrijf zou ook overwegen om patenten te verkopen om de kas weer wat aan te vullen.

Volgens Nokia is er echter niets aan de hand en betreurt het besluit van de kredietbeoordelaar. De fabrikant verwacht veel goeds in de toekomst en richt haar vizier volledig op het nieuwe besturingssysteem van Microsoft. Desondanks daalde het aandeel in Nokia met 3,2 procent naar een waarde van 1,38 euro.