1 min

Nokia’s Lumia-smartphones worden over het algemeen positief ontvangen door de media, maar grote verkoopcijfers die het bedrijf goed kan gebruiken blijven vooralsnog uit, hierdoor blijven grote financiële instellingen negatief over de toekomst van Nokia, zo ook Credit Suisse, een grote speler in de financiële sector.

StreetInsider.com liet deze week weten dat Credit Suisse, een grote financiële instelling, Nokia’s kredietwaardigheid van ‘Neutraal’ naar ‘Onderpresterend’ verlaagt. Daarnaast suggereert Credit Suisse dat Nokia beter af is om te stoppen met het bedrijf en alles van waarde te verkopen aan andere partijen.

De kans dat Nokia zich iets aantrekt van de uitlatingen van Credit Suisse zal ongetwijfeld zeer klein zijn, Nokia verkoopt zijn telefoons nog altijd in groten getale en daarnaast is ook een groei zichtbaar in de verkoopcijfers van smartphone, ook al is dit lager dan verwacht en gehoopt. Microsoft lijkt vooralsnog de hoop niet op te geven, zij betalen Nokia jaarlijks 1 miljard dollar aan platformondersteuning.