1 min

Een gerechtshof in New York dat gespecialiseerd is in faillissementen heeft Kodak toestemming gegeven om haar patentportfolio in de verkoop te doen, ondanks bezwaren van Apple en FlashPoint Technologies. Apple en FlashPoint beweren dat tien patenten van Kodak eigenlijk tot het portfolio van de aanklagers behoort.

Apple en FlashPoint gingen in januari over tot een rechtszaak, maar Kodak reageerde pas afgelopen maand op de aantijgingen, door een rechtszaak aan te tekenen voor het storen van Kodak’s faillissementverkopen. Een besluit voor deze zaak moet nog genomen worden, maar Kodak mag alvast een overwinning bijschrijven, nu het haar patenten ongestoord in de verkoop kan doen.

De claims van Apple en FlashPoint zijn nergens op gebaseerd en Kodak zou graag zien dat deze zaak in deze maand verworpen wordt, zo meldt Timothy Lynch, vice president van Kodak. ‘De beslissing van de rechter zorgt er voor dat Kodak toestemming heeft om patenten te verkopen, zonder dat er problemen zijn rondom de eigendom ervan.’

Lynch bedankt het gerechtshof voor het mogelijk maken van het verkopen van de patenten binnen een kort tijdsbestek. Kodak is voornemens om de patenten in augustus in de verkoop te doen.