Een groot aantal Europese Android-ontwikkelaars komt momenteel behoorlijk in de knel doordat Google nog geen uitbetalingen heeft gedaan over de maand februari. Normaliter staat de opbrengst van afgelopen maand op de tweede dag van de nieuwe maand al op de rekening. Echter is dit bij veel ontwikkelaars nu niet het geval.

Wanneer je dus een ontwikkelaar voor het Android-platform bent en je hebt nog geen betaling ontvangen dan ben je niet de enige. Op het internet zijn veel klachten van ontwikkelaars te vinden die op hun geld zitten te wachten. Het probleem lijkt zich alleen voor te doen in Europa. De betalingen aan de ontwikkelaars zouden al wel de deur uit zijn maar om onduidelijke redenen hebben de meeste Europese ontwikkelaars deze nog niet op hun rekening staan.

Veel van deze gedupeerde ontwikkelaars hebben dan ook al meerdere malen contact gezocht met de helpdesk van Google. Echter ontvangt tot op heden iedereen een automatisch gegenereerd bandje met daarop weinig antwoord. Ook Google zelf heeft nog niet gereageerd op de situatie. Doordat de betalingen van de maand februari tot op heden niet zijn binnengekomen, komen sommige ontwikkelaars in financiële problemen. Het is dan ook te hopen voor deze ontwikkelaars dat de problemen snel opgelost worden en zij snel hun geld krijgen.

UPDATE 12:30, reactie Google:
Google heeft in een reactie het volgende laten weten: "We zijn ons bewust van het feit dat sommige Europese ontwikkelaars geen betaling hebben ontvangen over hun verkopen van februari. We onderzoeken dit momenteel en proberen dit zo spoedig mogelijk op te lossen. We bieden onze excuses aan voor het ongemak, op dit moment hoeven de ontwikkelaars zelf niets doen."