min

Tags in dit artikel

, ,

Google opent donderdag 29 maart de deuren van de Google Campus in Londen. De Campus is gevestigd in West-Londen op een terrein dat bekend staat als Tech City, de Britse variant van het Amerikaanse Silicon Valley.

Het gebouw is zowel een leerplek als een ontmoetingsplek. Tevens organiseert de Campus spreekavonden en biedt het begeleiding aan starters om hen op weg te helpen. Ervaren Google-medewerkers zullen deze begeleiding verzorgen. Tevens krijgt het internetbedrijf daarbij hulp van Seedcamp en TechHub, twee bedrijven die het startkapitaal regelen voor starters en faciliteren tussen ondernemers en ontwikkelaars.

De Campus is 24 uur per dag, 7 dagen per week geopend en biedt permanente huisvesting voor mensen die daar hun werkplek willen inrichten. Naast werkplekken en collegezalen beschikt de Campus ook over een café, douches, dakterras, een pooltafel en een racebaan voor fietsers.

De Google Campus is gevestigd in West-Londen op het terrein dat beter bekend staat als Tech City. Bedrijven als Last.fm, TweetDeck, Dopplr, Cisco, Vodafone en Intel hebben vestigingen op dit terrein.

Eerder richtte Google al een onderzoekslab op in de Verenigde Staten onder de noemer Google X. Hier werken oud-werknemers van grote IT-bedrijven en universiteiten samen om onderzoek te verrichten naar onder meer robotica.