Google heeft een eerste eigen winkel geopend in Londen. Op de Tottenham Court Road in Londen zijn de deuren geopend van de eerste Google Shop. In deze winkel kan je uiteraard Chromebooks, Android-smartphones en -tablets en natuurlijk de Chromecast-dongle kopen.

Google kiest ervoor om een uitgebreid assortiment van eigen producten te tonen in de winkel. Het is een echte try before you buy winkel, waarbij je producten eerst uitgebreid kan uitproberen voordat je besluit ze ook daadwerkelijk aan te schaffen.

Google gaat in de winkel ook kleine cursussen en demonstraties geven van de producten en diensten. Zodat gebruikers beter begrijpen wat de mogelijkheden zijn van bijvoorbeeld een Chromebook. Waarschijnlijk kiest Google ervoor om het smartphone- en tabletassortiment te beperken tot alleen Nexus-apparaten die de echte Android-ervaring bieden.

Verder zijn er in de winkel nog verschillende wanden geplaatst, waarmee je bijvoorbeeld door Google Earth kan vliegen of video’s op YouTube kan afspelen. Ook is er een speciale doodle-wall waar je zelf het Google-logo kan ontwerpen.

De winkel in Londen is de allereerste echte Google winkel wereldwijd. Het bedrijf experimenteerde al wel eerder met winkels, maar dan waren het kleine gedeeltes binnen een bestaande winkel die werden omgebouwd tot een speciale Android- of Chrome-zone.