Het aandeel van Apple zal binnen nu en twee jaar een koers van duizend dollar overtreffen. Dit succes is te danken aan de groei van opkomende economieën en een groot assortiment aan nieuwe producten die Apple zal lanceren, waaronder de langverwachte iTV. Momenteel is het aandeel van Apple rond de 629 dollar waard.

Dat voorspellen analisten Gene Munster van Piper Jaffray en Brian White van Topeka Capital Market. Beide analisten volgen de ontwikkelingen van Apple nauwlettend op de voet en zij doen regelmatig voorspellingen over de toekomst van het bedrijf. Munster zegt dat het Amerikaanse technologiebedrijf in 2014 de koers van duizend dollar zal overtreffen, White houdt het op 2013.

Brian White lanceerde maandag een online debat op online fora over de vraag wanneer de koers van Apple de magische grens van duizend dollar zal overtreffen. Hij voorspelt dat dit binnen nu en 12 maanden zal gebeuren, omdat Apple nieuwe markten aanboort (televisiemarkt) en haar activiteiten uitbreidt in China, de snelst groeiende afzetmarkt voor Apple.

"Aangejaagd door een uitdijend portfolio aan innovatieve producten, ongeëvenaarde esthetiek en een merk dat consumenten van alle herkomsten in de ziel weet te raken, verspreidt de Apple-koorts zich als een lopend vuurtje over de hele wereld, en voorlopig is er nog geen einde in zicht", aldus White.

Analist Gene Munster sluit zich aan bij de analyse van White, maar voorspelt dat het nog een jaar langer zal duren voordat de koers de grens van duizend dollar overschrijdt.

Apple staat al sinds vorig jaar augustus in de boeken als het meest waardevolle bedrijf ter wereld. Het technologiebedrijf wordt dan ook niet voor niets beschouwd als het meest waardevolle merk en meest bewonderde bedrijf ter wereld. Bij de presentatie van de laatste kwartaalcijfers overtrof het bedrijf alle verwachtingen door opnieuw een recordwinst te boeken.