De Tweede Kamer heeft vol ongeloof gereageerd op de aankoop van het domein npo.nl door de Nederlandse Publieke Omroep. De VVD vindt de aankoop totaal onnodig en is het dus niet eens met de deal.

De Nederlandse Publieke Omroep maakte begin deze week bekend dat zij voor een bedrag van 100.000 euro de domeinnaam npo.nl heeft overgenomen van de Nederlandse Postduivenhouders Organisatie. De Nederlandse Publieke Omroep achtte deze aankoop noodzakelijk om de vindbaarheid van de omroep te vergroten. Deze zou de laatste tijd namelijk behoorlijk afnemen. Daarnaast zou het huidige internetadres mogelijk voor onduidelijkheid zorgen.

In Den Haag zijn ze het hier echter niet mee eens. Zo vindt VVD-Kamerlid Anouchka van Miltenburg dat de Nederlandse Publieke Omroep helemaal geen duur internetadres nodig heeft. Ook de PVV heeft Kamervragen gesteld over de overname van het domein. "Is het in deze tijden van bezuinigingen een zinvolle besteding van belastinggeld dat de staatsomroep honderdduizend euro overmaakt aan de postduivenhoudersorganisatie?", vraagt de PVV zich hardop af.

Ondanks de grote som geld die uit wordt gegeven aan een domeinnaam worden er wel 625 banen wegbezuinigd in 2012. Dit maakte de Nederlandse Publieke Omroep maandag bekend. Het doel is om in totaal twee miljoen euro te bezuinigen.