1 min

Het gaat Samsung voor de wind, zo veel wordt duidelijk uit de bekendmaking van de kwartaalcijfers van het Koreaanse bedrijf. Samsung mocht in het eerste kwartaal van dit jaar een winst van bijna 4 miljard euro bijschrijven. Het grootste deel van de winst zou afkomstig zijn vanuit de Galaxy-smartphonereeks.

Samsung is de laatste jaren bezig met een grote opmars in de smartphone-markt. In 2009 was Samsung nog goed voor slechts 3 procent van het totaal aantal verkochte smartphones, hedendaags strijdt Samsung samen met Apple om de eerste plaats als grootste smartphone-verkoper.

Over de periode van januari tot maart wist Samsung 5,8 triljoen Won bij te schrijven wat betreft winst. Een jaar geleden was dit over dezelfde periode nog ongeveer de helft. Analisten dachten dat Samsung 5 triljoen Won winst zou maken, maar Samsung overtrof de verwachtingen zodoende met bijna een vijfde. De omzet bedroeg 45 triljoen Won, ongeveer 30,4 miljoen euro.

In het laatste kwartaal van 2011 realiseerde Samsung tevens een recordwinst, destijds ging het om een winst van 5,3 triljoen Won.