2min

Samsung heeft er dit jaar voor gekozen om zijn smartphone-vlaggenschip eerder op de markt te brengen. De afgelopen jaren verscheen het vlaggenschip steeds in april op de markt, nu koos het bedrij voor maart en daardoor zijn de kwartaalcijfers van maart flink gestegen.

Samsung heeft in het eerste kwartaal een omzet genoteerd van 49,78 biljoen WON, omgerekend zo’n 38,4 miljard euro, wat neerkomt op een groei van 5,7 procent in vergelijking met het eerste kwartaal van 2015. De winst kwam in het eerste kwartaal uit op 6,68 biljoen WON, omgerekend zo’n 5,16 miljard euro en een stijging van 12 procent ten opzichte van het eerste kwartaal in 2015.

De groei in omzet en winst is vooral te danken aan de verkopen van de Samsung Galaxy S7 (review), het nieuwe vlaggenschip van Samsung verscheen dit jaar in maart in plaats van april, waardoor de smartphone-omzet omhoog is gegaan. Het volledige effect hiervan zal duidelijk worden bij de kwartaalcijfers van het tweede kwartaal, in dat kwartaal wordt nu geen vlaggenschip gelanceerd, al lijkt de Galaxy S7 wel beter te verkopen dan de Galaxy S6.

De totale omzet uit de smartphone-divisie ging in het eerste kwartaal fors omhoog, Samsung noteerde een omzet van 27,60 biljoen won (21,3 miljard euro) en een winst van 3,89 biljoen won (3 miljard euro) wat neer komt op een stijging van 42 procent.

Ook andere divisies van Samsung zijn nog steeds erg succesvol, waaronder chipdivisie en de schermdivisie, het bedrijf verwacht ook in die divisies nog flink te kunnen groeien de komende jaren. Zo lijkt Apple te gaan overstappen op OLED-schermen voor de iPhones en dan kan het bedrijf niet om Samsung heen. Samsung lijkt de weg naar boven weer te hebben gevonden.