Samsung heeft de nieuwste kwartaalcijfers bekendgemaakt. Hierbij blijkt dat het bedrijf een recordomzet binnenhaalde, de belangrijkste redenen hiervoor waren de stijgende verkoop van goedkopere smartphones in opkomende markten en en het aantrekken van de semiconductormarkt.

Uit de kwartaalcijfers van Samsung bleek dat het bedrijf het afgelopen kwartaal erg goede zaken heeft gedaan. Belangrijkste reden voor de goede cijfers was de opleving van de semiconductormarkt, wat de tegenvallende vraag op de smartphonemarkt wist te compenseren.

Samsung gaf in de kwartaalcijfers aan dat het bedrijf een winst van 10,2 biljoen won (omgerekend bijna 7 miljard euro) heeft behaald. Dit is 26 procent meer dan het jaar daarvoor en 7 procent meer dan het kwartaal ervoor. De omzet van het bedrijf was 59,1 biljoen won (omgerekend 40,5 miljard euro)

Een belangrijk deel van deze omzet is afkomstig van de semdonductor-afdeling. Afgelopen kwartaal was daar een opleving te zien wat ervoor zorgde dat er een winst van 2,06 biljoen won (omgerekend 1,4 miljard euro) gemaakt kon worden. Dat is meer dan het dubbele van de winst die deze afdeling het jaar ervoor in dezelfde periode wist te behalen.

Samsung’s mobiele afdeling, die normaal gesproken verantwoordelijk is voor tweederde van de omzet, wist een winst te behalen van 6,7 biljoen won (omgerekend 4,5 miljard euro). Hoewel de vraag naar high-end toestellen het afgelopen kwartaal was afgenomen, wist de afdeling toch meer winst te maken dan een jaar eerder door veel goedkopere toestellen te verkopen in opkomende markten zoals China, Zuid-Amerika en Oost Europa.

Deze cijfers worden bekend vlak nadat Samsung aankondigde dat er meer dan 40 miljoen exemplaren van het vlaggenschip van Samsung’s Galaxy S4 verkocht waren.