Het Amerikaanse AOL heeft een grote deal afgerond met Microsoft. De deal betreft maar liefst 800 patenten en licenties voor nog eens 300 patenten. AOL ontvangt hiervoor omgerekend 811 miljoen euro van het bedrijf uit Redmond.

AOL zou de deal met Microsoft hebben gesloten onder druk van aandeelhouders. Zij zouden volgens de geruchten een antwoord willen op de dalende omzetcijfers van het bedrijf. AOL weet in vergelijking met voorheen niet langer haar stempel te drukken op de advertentie-wereld en kent hevige concurrentie van bedrijven als Google en Apple. Sinds haar splitsing met Time Warp heeft AOL de omzet sinds 2009 met 30 procent zien dalen.

In de deal zou vastgelegd zijn dat, ondanks dat AOL deze patenten heeft verkocht, het bedrijf de patenten mag blijven gebruiken. Welke patenten Microsoft precies heeft vergaard bij deze deal is onduidelijk, echter bestaat het portfolio van AOL vooral uit patenten met betrekking op advertenties, streaming, beveiliging en zoeken. De deal zou voor het einde van het jaar afgerond moeten zijn.