Microsoft heeft ongeveer 650 van zijn onlangs gekochte AOL-patenten doorverkocht aan Facebook voor een bedrag van 550 miljoen dollar. Ook heeft het sociale netwerk een licentie op AOL-patenten welke in de toekomst door Microsoft worden binnengehaald.

Dit maakte Microsoft eerder vandaag bekend. De uitbreiding van het patentenportfolio moet Facebook helpen om zich te weren tegen de aanklachten van Yahoo over patentinbreuk, zo zegt Brian Wieser, analist bij Pivotal Research Group.

Eerder deze maand verkocht AOL op aandringen van aandeelhouders 800 patenten aan Microsoft, met nog eens 300 patenten in het verschiet, wat het bedrijf 1,06 miljoen dollar opleverde. De patenten dekken onder andere technieken op het gebied van e-mail, expresberichten, browsen, zoeken, adverteren en andere internet-gerelateerde technieken. Ook zouden een aantal patenten te maken hebben met handsets, e-commerce en draadloze communicatie via LTE. Volgens een anonieme bron die bekend is met de zaak, had Microsoft altijd al de intentie om het grootste gedeelte van de patenten door te verkopen, met Facebook als meest waarschijnlijke koper.