1 min

Zoals het er nu naar uitziet kan Apple deze week nog een aanklacht tegemoet zien. Apple wordt zeer waarschijnlijk aangeklaagd door het Amerikaanse ministerie van Justitie. Volgens de aanklager zou Apple prijsafspraken hebben gemaakt met concurrent rondom e-books.

Recent is er uitgebreid onderzoek gedaan in Europa en de Verenigde Staten. Volgens het ministerie van Justitie zouden Apple en een vijftal uitgevers betrokken zijn bij de prijsafspraken. Met de betrokken partijen zouden gesprekken zijn gevoerd om tot een schikking te komen. Echter zouden twee uitgevers en ook Apple niet open staan voor deze schikking. De volgende stap is dan ook een aanklacht van het ministerie van Justitie.

De twee eveneens weigerende uitgevers zullen mogelijk ook worden aangeklaagd. Volgens het ministerie zouden de afspraken zijn gemaakt ten tijde van de lancering van de eerste iPad in 2010. Door de prijsafspraken werden enkele concurrerende bedrijven benadeeld en hebben bepaalde partijen nu een zeer dominante positie weten in te nemen. De verwachting is dat de aanklacht deze week nog wordt verstuurt en zal worden bevestigt.