2min

Tags in dit artikel

, , , , ,

Spotify wil het makkelijker maken voor websites om legaal muziek af te spelen. Spotify heeft daarom vandaag de "Spotify Play Button" gelanceerd, deze kan op elke website worden geplaatst en men kan hiermee direct muziek afspelen. Wel dienen de gebruikers een Spotify-account te hebben.

Met dit stukje software maakt de muziekdienst het, volgens eigen zeggen, een stuk makkelijker om legaal muziek op een website af te spelen. Daarnaast zit er natuurlijk ook gewin in voor Spotify zelf. Naast het feit dat websites gebruik maken van software van Spotify linkt de muziekspeler ook door naar de downloadsectie van de muziekdienst.

Rolling Stone, The Huffington Post en the Guardian zijn de meest bekende websites die de primeur hebben en de button vandaag lanceren op hun website. Daarnaast kunnen gebruikers van Tumblr vanaf vandaag eveneens gebruik maken van de nieuwe feature van Spotify en zo direct muziek op hun blog plaatsen.

Ondanks dat Spotify de nieuwe knop lanceert onder het mom van het verbeteren en het ontdekken van muziek zal het Spotify met name gaan om eigen gewin. Doordat de player van Spotify op verschillende websites te vinden zal zijn, bouwt de dienst zijn naamsbekendheid verder uit.

Desalniettemin komt de player van Spotify voor veel websites als geroepen. Voorheen moesten zij nog gebruik maken van YouTube-video’s. Waarbij de controle over de video en de kwaliteit nog weleens te wensen over lieten. Een andere optie is het plaatsen van een MP3-bestand op een website, maar dat is in veel gevallen niet legaal. Met de lancering van de Play-button van Spotify wordt websites een makkelijke en stabiele speler geboden die beschikt over een grote bibliotheek aan muziek.