Wegens tegenvallende resultaten heeft KPN besloten de ontslagronde van 4000 a 5000 werknemers te vervroegen met twee jaar. De bedoeling is dat de reorganisatie eind 2013 is afgerond en er afscheid is genomen van deze 4000 tot 5000 werknemers. Dit heeft KPN vandaag bekend gemaakt.

Hiermee versnelt het Nederlandse bedrijf haar reorganisatie behoorlijk. In april vorig jaar werd de reorganisatie bekend gemaakt door Eelco Blok, de CEO van KPN. Toen werd er een deadline van eind 2015 gesteld. Deze deadline wordt nu dus met 2 jaar vervroegd naar eind 2013. Of de reorganisatie nu ook tot gedwongen ontslagen zal lijden kon het bedrijf nog niet zeggen.

De vervroegde reorganisatie is het directe gevolg van de opkomst van de smartphone en het veranderende gedrag van de consument. Ondanks dat er in België en Duitsland groei waarneembaar was blijkt Nederland nog onder behoorlijke druk te staan. Door de opkomst van de smartphone verandert het belgedrag van de consument, deze verandering zorgt ervoor dat mensen minder bellen en sms’en. Hierdoor worden er minder belminuten en sms-bundels verkocht en dat kost KPN inkomsten. Dit jaar ziet KPN als een overgangsjaar waarin het bedrijf beter gaat inspelen op deze veranderingen. Desondanks zal het personeelsbestand van 31.000 werknemers wel met 4.000 a 5.000 werknemers moeten slinken.