1 min

Tags in dit artikel

, , , , ,

KPN gaat zijn hoofdkantoor in Den Haag fors verkleinen, van de in totaal 4000 werknemers die op deze locatie werkzaam zijn zal de helft vertrekken naar andere KPN-kantoren verspreidt over het land. KPN heeft met het oog op aflopende huurcontracten gekeken naar een nieuwe verdeling van de werknemers en daarbij is een groot deel van het hoofdkantoor overbodig geworden.

KPN laat weten dat het zijn werknemers flexibel laat werken en het bedrijf heeft diverse kantoor-hubs in een handje vol steden waar het personeel terecht kan. Veel KPN-werknemers maken hier gebruik van en nu de huurcontracten werden herzien kon KPN een financieel voordeel pakken door het hoofdkantoor flink af te slanken.

Van de in totaal 4000 werknemers die op het hoofdkantoor in Den Haag werken zal de helft dit jaar of volgend jaar worden overgeplaatst naar een andere locatie. Zo zal de raad van bestuur van KPN ook vertrekken in Den Haag, zij gaan hun intrek nemen in de KPN-toren in Rotterdam. Een deel van de 2000 werknemers die worden overgeplaatst kunnen hier ook terecht.

De kantoor-hubs in Amersfoort, Amsterdam, Houten en Zoetermeer blijven allemaal behouden en nemen een ander groot deel van de werknemers over. Voor veel KPN-werknemers zou de overplaatsing een vooruitgang zijn doordat ze in de toekomst minder ver hoeven te reizen.

KPN zelf stelt dat het personeel straks evenwichtiger is verspreidt over de randstad en dat het overplaatsen van werknemers niet gaat leiden tot ontslagen.