2min

Zynga presenteerde gisterenavond Nederlandse tijd haar laatste kwartaalcijfers, maar deze waren niet al te rooskleurig. De gameontwikkelaar maakte gedurende het eerste kwartaal een miljoenenverlies. Wel slaagde het bedrijf erin om de omzet te vergroten.

Het begin van het nieuwe jaar is voor Zynga vooralsnog niet bepaald positief. De gameontwikkelaar behaalde in deze periode een verlies van 85 miljoen dollar. De winst bedroeg in dezelfde periode een jaar eerder nog 17 miljoen dollar. De omzet vertoonde daarentegen wel een stijgende lijn: Zynga wist 321 miljoen dollar aan omzet te genereren, goed voor een stijging van 32 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Analisten verwachtten aanvankelijk dat de omzet van het bedrijf niet hoger zou uitvallen dan 317,25 miljoen dollar.

Een verklaring voor het miljoenenverlies ligt wellicht in het feit dat Zynga recordbedragen heeft neergelegd om andere gameontwikkelaars over te nemen. Medio maart betaalde Zynga een ongekend hoog bedrag van 180 miljoen dollar voor OMGPOP, de maker van het populaire Draw Something. Vóór de overname had Zynga nooit meer dan 53 miljoen dollar betaald om een gamingbedrijf in te lijven.

Mark Pincus, de CEO van Zynga, liet onlangs in een interview weten dat hij in de toekomst meerdere vergelijkbare overnames wil uitvoeren, zonder daarbij concrete namen te noemen. De CEO meldt dat Zynga over een bedrag van ruim 1,8 miljard dollar beschikt om meer overnames te financieren. Het gerucht doet ook de ronde dat Zynga 2 miljard dollar geboden zou hebben om Rovio, het bedrijf achter de Angry Birds-reeks in te lijven. Rovio zou het bod hebben afgewezen omdat dit wat hen betreft aan de lage kant was.