Vodafone-klanten mogen gratis bellen en sms’en

Klanten van Vodafone mogen vandaag tot en met zaterdag gratis bellen en sms’en. Deze regeling is in het leven geroepen om abonnees die de dupe waren van de brand in het bedrijfspand vorig maand te compenseren. De provider zegt misbruik niet te tolereren.

Vodafone-klanten mogen gratis bellen en sms’en
Op woensdag 4 april brak er rond 5 uur ’s ochtends brand uit in een bedrijfspand aan de Caïrostraat in Rotterdam. Dit bleek een belangrijk knooppunt te zijn in het Vodafone-netwerk, waar zo’n 700 telefoonmasten op zijn aangesloten. Technici werkten dag en nacht om de storing zo snel mogelijk te verhelpen. Al met al hield de storing Vodafone-klanten zo’n twee weken in haar greep. Een volledig herstel zou waarschijnlijk enkele maanden in beslag nemen.

Demissionair minister van Economie, Landbouw en Innovatie Verhagen kondigde na de brand aan dat hij op korte termijn met de belangrijkste spelers uit de telecomsector om de tafel zal gaan zitten. Daarbij wil hij bespreken of er mogelijkheden zijn om de gevolgen van storingen te beperken voor het bedrijfsleven en consumenten.

Zowel particuliere als zakelijke gebruikers klaagden dat zij hinder ondervonden van de storing en daardoor financiële schade hadden geleden. Daarom eisten ze dat ze gecompenseerd zouden worden voor hun leed. Daarop kondigde Vodafone aan met ‘een gebaar’ te zullen komen richting zijn klanten.

Een week na de brand deelde de provider mee dat abonnees vier dagen lang gratis mochten bellen en sms’en. Vanaf vandaag kunnen Vodafone-klanten gebruik maken van deze actie.

Er zijn echter wel enkele voorwaarden verbonden aan deze regeling. Zo mogen klanten met een Vodafone Thuis-aansluiting geen gebruik maken van de actie. Tevens mogen klanten niet gratis onbeperkt sms’en voor commerciële doeleinden. Betaalde sms-diensten en telefoonnummers vallen eveneens buiten de regeling en gratis bellen en sms’en is er ook niet bij.

De provider waarschuwt in een verklaring dat misbruik niet getolereerd wordt. "In geval van – een vermoeden van – misbruik kan Vodafone het gratis bellen en sms’en blokkeren", aldus Vodafone.