1 min

De afgelopen jaren heeft Research in Motion (RIM), maker van BlackBerry-toestellen, rake klappen gekregen op de mobiele markt waar het eens zo machtig was. Het ging een tijd erg slecht met het Canadese bedrijf, maar zelf hoopt het de zaken weer op de rails te krijgen met BlackBerry OS 10 dat eind januari wordt gelanceerd. Beleggers lijken de lancering met vertrouwen tegemoet te zien: RIM’s aandelen stegen gisteren explosief.

De waarde van het RIM-aandeel ging gisteren met 17 procent omhoog door het toenemende optimisme rondom de nieuwste versie van BlackBerry OS. Aan het einde van de beursdag sloot het RIM-aandeel met een waarde van precies 12 dollar, waar het bij opening nog 10,23 dollar waard was.

BlackBerry OS 10 wordt eind januari aan het publiek getoond en de eerste toestellen zullen naar verwachting in de maand erop in de winkels belanden. Het ontwikkelen van BlackBerry OS 10 heeft overigens veel langer geduurd dan RIM gehoopt had; het besturingssysteem en de bijbehorende toestellen werden meerdere malen uitgesteld.