2min

Tags in dit artikel

, , , ,

De koers van de Canadese telecomfabrikant Research In Motion (RIM) daalde gisteren met vier procent. Hiermee bereikt RIM opnieuw een dieptepunt.

De wereldwijde storing heeft RIM niet veel goeds gedaan. Hierdoor belandde de koers van het aandeel in een vrije val. De slotkoers lag op dat moment op 18,77 dollar. Dat was het laagste punt in zeven jaar tijd. De bodem is nog niet in zicht, zo blijkt wel weer. Gisteren daalde de koers opnieuw met 4 procent op de Amerikaanse beurs de Nasdaq, waardoor het aandeel wegzakte naar 18,05 dollar.

Geruchten over een mogelijk nieuwe storing zijn waarschijnlijk de oorzaak van deze koersdaling. Gisterenavond rond de klok van acht uur kwamen via Twitter de eerste meldingen binnen dat gebruikers problemen hadden met internet en Ping. Ze vreesden dat de BlackBerry-maker opnieuw met een grote storing kampte.

Ditmaal reageerde RIM vrij snel op alle klachten. Via Twitter liet de telecomfabrikant weten dat het bedrijf een onderzoek had ingesteld naar de oorzaak en iedereen op de hoogte zou houden van de ontwikkelingen. Een woordvoerster voegde daaraan toe dat het geen wereldwijde storing betrof, maar dat verschillende gebruikers uit Europa, het Midden-Oosten, India en Afrika klaagden over vertraging.

Achteraf gezien viel het allemaal wel mee en was de storing al na enkele uren verholpen. De schade voor RIM was echter al geleden. Met de nieuwe koersdaling heeft de BlackBerry-maker al tweederde van zijn waarde verloren.

Van het introduceren van nieuwe BlackBerry-toestellen en het mobiele besturingssysteem BBX, tot het aanbieden van gratis apps en het instellen van een onderzoekscommissie: wat het telecombedrijf ook doet om het imago op te vijzelen, het lijkt allemaal tevergeefs. Klanten en investeerders zijn nog steeds ontevreden. Het is de vraag hoelang RIM op deze voet kan doorgaan.