Gisterenavond Nederlandse tijd onthulde Groupon haar laatste kwartaalcijfers. De aanbieder van kortingen op uiteenlopende diensten en producten wist het afgelopen kwartaal een winst te boeken van 559,3 miljoen dollar. De winst bedroeg 39,6 miljoen dollar.

Hiermee overtreft Groupon de verwachtingen. De koopjesjager voorspelde aanvankelijk dat de opbrengsten zouden uitkomen op een bedrag van 550 miljoen dollar. De winst zou rond de 35 miljoen dollar bedragen. CEO Andrew Mason sprak tijdens de presentatie van een "recordkwartaal". Het resultaat laat volgens de topman zien dat Groupon wereldwijd vooruitgang boekt.

In februari onthulde Groupon de financiële resultaten van het vierde en laatste kwartaal van 2011. Het bedrijf slaagde er weliswaar in om de omzet te verhogen, maar wist geen winst te genereren: het verlies bedroeg 42,7 miljoen dollar. In 2010 leed het bedrijf nog een verlies van 378,6 miljoen dollar.

Groupon moest later echter de cijfers bijstellen. Het bleek dat het bedrijf bij het samenstellen van de kwartaalcijfers geen rekening had gehouden met de geldbedragen die Groupon moest teruggeven aan ontevreden consumenten. Daardoor viel het verlies hoger uit dan aanvankelijk voorgeschoteld. Het gevolg was dat een aandeelhouder naar de rechter stapte om het bedrijf aan te klagen wegens misleiding.

Tijdens de presentatie van de kwartaalcijfers vertelde Mason ook over de nabije toekomst. Volgens de topman zal Groupon in het tweede kwartaal een omzet genereren welke tussen de 550 en 590 miljoen dollar ligt. De winst zal tussen de 25 en 45 miljoen dollar liggen. Het aantal actieve leden zal volgens de prognose groeien naar 36,9 miljoen. Na het kenbaar maken van de cijfers steeg het aandeel met ruim 17 procent.