Research in Motion (RIM) en Motorola hebben een compromis voorgesteld voor de nano-simkaart waarover Apple en Nokia momenteel met elkaar in de clinch liggen. Het doel van RIM en Motorola is om de ruzie op te lossen, binnenkort vindt namelijk de stemming over de nieuwe standaard plaats.

De stemming werd in eerste instantie uitgesteld doordat Apple en Nokia elkaar beschuldigden van vanalles en nog wat. Zo zou Apple de stemgerechtigden bijvoorbeeld omkopen. Apple wil met de nano-simkaart een kleinere versie van de huidige micro-simkaart ontwikkelen, maar Nokia wil juist een heel ander ontwerp doorvoeren, zodat er geen verwarring bij de eindgebruiker zou ontstaan.

Intussen hebben RIM en Motorola, twee partijen waarmee Nokia een consortium vormt, blijkbaar gewerkt aan een compromis. In dit voorstel zijn details van het voorstel van zowel Nokia als Apple meegenomen. Het voorstel zou echter het meeste weg hebben van het voorstel dat Apple heeft gedaan. Inmiddels is al duidelijk geworden dat Samsung het voorstel van RIM en Motorola wil steunen. Nokia en Apple hebben nog niet gereageerd op het voorstel.

Eind mei zullen fabrikanten en providers stemmen over de nieuwe standaard. Aan de hand van de stemming zal duidelijk worden welk voorstel definitief zal worden toegepast in nieuwe telefoons. Bij de eerste stemming werd duidelijk dat veel providers het voorstel van Apple steunen omdat deze versie in combinatie met een adapter ook in oudere toestellen gebruikt kan worden.