Motorola Mobility gaat 800 banen schrappen

De werknemers van Motorola waren vast erg blij toen ze vernamen dat ze straks voor een van de beste werkgevers ter wereld komen te werken. Het nieuws van vandaag zal ze minder enthousiast maken, Motorola wil voordat de overname wordt afgerond 800 banen schrappen om de kosten te drukken.

Motorola Mobility gaat 800 banen schrappenHet schrappen van de 800 banen zal Motorola zo’n 31 miljoen dollar gaan kosten en zou al zijn goedgekeurd door de Amerikaanse overheidsinstanties op 24 oktober. De kosten voor het schrappen van de banen zou zo’n 27 miljoen dollar kosten en de overige 4 miljoen dollar zou gaan naar het sluiten van bepaalde faciliteiten. De kosten worden opgenomen in de boeken van het vierde kwartaal.

Motorola Mobility wil de kosten van het bedrijf verlagen voordat de overname door Google plaatsvindt. Jennifer Weyrauch-Erickson, voorlichter bij Motorola Mobility laat in een verklaring weten: "Motorola Mobility blijft zich focussen op het verbeteren van de financiële prestaties door onder meer het terugdringen van de bedrijfskosten." Verder zegt ze dat de beslissing om 800 banen te schrappen los staat van de geplande overname door Google.

In het derde kwartaal steeg de omzet van Motorola met 11 procent tot 3,26 miljard dollar maar het bedrijf draaide nog steeds 32 miljoen dollar verlies.

Google heeft inmiddels een overnamebod gedaan van 12,5 miljard dollar, waarbij het Google voornamelijk te doen is om het patentportfolio van Motorola Mobility. Motorola bezit in totaal zo’n 17.000 patenten die betrekking hebben op mobiele telefonie. Google hoopt hiermee het Android besturingssysteem veilig te stellen tegen claims van derden. Google wordt door de overname echter ook een hardware fabrikant.

Hoewel de overname nog slechts een formaliteit lijkt te zijn moeten de aandeelhouders van Motorola Mobility er nog wel over stemmen op donderdag 17 november.

Bron:Businessweek