2min

Tags in dit artikel

, , , , ,

Een bètaversie van iOS 6 is in handen gekomen van 9to5Mac en onderzocht op bijzonderheden. iOS 6 draait op Darwin Kernel-versie 13.0, wat een nieuwe versie is dan waarop OS X Mountain Lion draait. De processor waarmee de volgende iPhone wordt voorzien is een ARM S5L8950X, wat een nieuwere processor is dan die we nu in de iPhone 4S en nieuwe iPad terug vinden.

iOS 6 is qua ontwikkeling in de eindfase beland, als er geen grote problemen ontstaan, zal een lancering in de herfst, tezamen met de nieuwe iPhone, geen probleem moeten zijn. De grootste vernieuwing in iOS 6 lijkt te komen in de vorm van een nieuwe Kaarten-app, waarmee Apple een grote rivaal in de vorm van Google overboord gooit. In iOS 6 lijkt Apple ook te kiezen voor een nieuw uiterlijk waarin meer zilverkleurige balken tevoorschijn zullen komen.

Eerder deze week lekten al afbeeldingen uit van de mogelijke voor- en achterkant van de nieuwe iPhone. Over de processor van de nieuwe iPhone is echter nog veel onduidelijk. Zo is het niet bekend hoe groot de processor is, hoeveel cores er aanwezig zijn en wat de kloksnelheid zal zijn. De processor wordt vanwege privacyredenen vooralsnog omschreven als ‘A5-***’. Het lijkt er dus op dat Apple nog niet van plan is om over te stappen op de ‘A6’-naam voor processoren, al kan het bedrijf uit Cupertino natuurlijk nog van gedachten veranderen.

Er zal een volledig nieuwe GPU in de nieuwe iPhone worden gestoken, maar ook over de GPU zijn geen details te bekennen. Het is goed mogelijk dat Apple, net als bij de nieuwe iPad, een GPU zal introduceren die voorzien is van maar liefst vier cores. Net als de huidige iPhone zal ook de nieuwe iPhone een werkgeheugen van 1 GB krijgen.

De grootste vernieuwing is echter waarschijnlijk het scherm van de nieuwe iPhone. In plaats van het 3,5 inch-scherm waar Apple tot nog toe aan heeft vastgehouden, wordt het scherm een stukje langer. Wat de afmeting precies zal worden is onduidelijk, maar de resolutie zal 1136 x 640 pixels bedragen.