Apple heeft de Golden Master-versie van iOS 6 beschikbaar gesteld voor ontwikkelaars, de definitieve versie laat nog tot 19 september op zich wachten, maar zal vrijwel niet verschillen van de Golden Master. De Golden Master van iOS 6 is enkel voor geregistreerde ontwikkelaars te downloaden.

Apple geeft ontwikkelaars alvast de kans om iOS-applicaties te testen met iOS 6. Dit om de overgang naar iOS 6 vlot en zonder al te veel problemen te laten verlopen, onder andere de iPhone 5 zal op iOS 6 gaan draaien. Ontwikkelaars zullen echter hoe dan ook extra werk krijgen, de iPhone 5 heeft immers een andere schermverhouding.

Ontwikkelaars kunnen iOS 6 gebruiken om Facebook-functionaliteit te integreren in bestaande applicaties, dit kan met behulp van een nieuwe geïntroduceerde API in iOS 6. Ook zijn FaceTime en iMessages verbeterd en werd Google Maps vervangen met een eigen Kaarten-applicatie. De YouTube-applicatie is eveneens verwijderd, maar Google heeft hiervoor een nieuwe losse applicatie voor uitgebracht.

Wil je meer weten over iOS 6? Lees dan Techzine’s review.