Amazon wil aankomende zomer een applicatiewinkel openen, hierover doen geruchten de ronde. Volgens deze roddels wordt geproken over een lancering van een internationale applicatiewinkel, welke nog deze zomer zijn virtuele deuren zal openen.

De applicatiewinkel van Amazon zou bedoeld zijn voor een aanbod gericht op smartphones en tablets waarop het Android-besturingssysteem van Google te vinden is. Bronnen dichtbij Amazon melden dat het bedrijf druk bezig zou zijn met het afronden van de code achter de digitale winkel.

Met de opening van de applicatiewinkel probeert Amazon mogelijk haar eerste stappen te zetten richting de lancering van de Kindle Fire in Europa. Met een aangename prijs zal de tablet ongetwijfeld een geduchte concurrent worden op Europees grondgebied. Amazon zal haar digitale winkel bij lancering natuurlijk zo vol mogelijk willen hebben, met die reden zou Amazon volgens de geruchten aankomende week een aankondiging doen waarin zij bekend maakt dat ontwikkelaars hun applicaties in kunnen gaan sturen.

Amazon zou een eigen applicatiewinkel introduceren omdat de Kindle Fire geen ondersteuning biedt voor Google Play, de normale applicatiewinkel voor Androidtoestellen. Het is met omwegen wel mogelijk om alsnog applicaties vanuit Google Play te downloaden, ideaal blijkt het echter sowieso niet. Amazon wil dit obstakel graag uit de weg ruimen.