Rechter Richard Posner heeft besloten om Apple’s kwestie tegen concurrent Motorola alsnog aan te horen. Het Amerikaanse technologiebedrijf wil een verkoopverbod afdwingen op diverse smartphonemodellen van Motorola.

Vorige week besloot Posner nog dat Apple zijn zaak niet voor de rechtbank ten gehoren mocht brengen. Beide partijen waren volgens hem niet in staat overtuigend aan te tonen hoeveel schade ze hebben geleden door de vermeende patentinbreuk. Woensdag kwam Posner terug op zijn beslissing en deelde hij de advocaten van Apple mede dat zij hun zaak mogen bewoorden tegenover de rechtbank. Hij wil zo veel mogelijk input verzamelen alvorens hij een definitief oordeel velt over het verkoopverbod dat Apple eist tegen enkele smartphonemodellen van Motorola.

De juridische strijd tussen Apple en Motorola is al enige tijd gaande. In oktober 2010 stapte Motorola naar de rechtbank, omdat Apple inbreuk zou maken op diverse patenten die in handen zijn van Motorola. Dezelfde maand stapte Apple naar de rechtbank om een aanklacht wegens patentinbreuk in te dienen tegen Motorola.

Afgelopen januari diende Motorola een nieuwe aanklacht in tegen Apple. Het bedrijf eiste een verkoopverbod op de iPhone 4S en iCloud, omdat deze zes patenten zouden schenden. Apple liet het er niet bij zitten en vocht terug. Het technologiebedrijf eiste inzage in bepaalde documenten van Motorola om aan te tonen dat het diverse patenten schendt op het mobiele besturingssysteem Android. Aanvankelijk stemde de rechter in met het verzoek van Apple, maar kwam daar later op terug.

Daarnaast probeerde Apple het leven van Motorola zuur te maken door een verbod te eisen op het gebruik van citaten van de overleden topman Steve Jobs tijdens de rechtszaak. De rechtbank stemde niet in met het verzoek van Apple.

De hoorzitting staat gepland op woensdag 20 juni.